Държавна опера Бургас гостува на горнооряховска сцена

Велико Търново Лайф

19-04-2017, 18:39

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Публиката ще може да се наслади на „Една нощ във Венеция” на Йохан Щраус син

С оперетата „Една нощ във Венеция” на Йохан Щраус син Държавна опера Бургас гостува на 26 април (сряда) в Горна Оряховица. Представлението ще се играе на сцената на НЧ „Напредък – 1869” от 18.30 ч.

Поканата на Йохан Щраус син да прекараме една нощ във Венеция със сигурност е едно от най-изкушаващите преживявания, които предлага оперетата. След като вече си е спечелил славата на "крал на валса", е било извън съмнение, че композиторът ще има същия успех, пишейки за музикалния театър. Той е открил формулата, която му помага да се хареса на публиката, независимо къде са поставени произведенията му. Щраус никога не е имал претенцията да подарява на вярната си публика нещо повече от забавление.
За фон на действието в тази комедия служат карнавалът във Венеция и един маскен бал. Както всяка оперета и тази разчита на любимата тема - недоразумението.
Публиката ще има възможността да се наслади на хубавата музика и страстните и огнени танци - валс и тарантела.
Билети за представлението се продават на касата на читалището. Цените на билетите са 10.00 лв. и 12.00 лв., за ученици, пенсионери и групи – 08.00 лв. и 10.00 лв.

Справки и резервации на тел.: 0886 436 456



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов