„Болен здрав носи” на сцената на Театър ВЕСЕЛ - velikotarnovo.utre.bg

„Болен здрав носи” на сцената на Театър ВЕСЕЛ

20 април 2017, 08:16 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    личен архив

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 22 април от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново,  ще гостува ДКТ „Васил Друмев” – Шумен. Това е поредното представяне на търновска сцена, с което шуменските театрали подкрепят проекта за съботни спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ. „Болен здрав носи“ по българската народна приказка е един от любимите на публиката спектакли от репертоара на гостуващата трупа. Режисьор на представлението е Тодор Вълов. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Диляна Асенова. Оригиналната музика е на Георги Гарчов. В главната роля е едно от новите попълнения в трупата на театъра Александър Валериев в партньорство с актьорите Дарина Бодурова, Димитрия Милушева и Валери Зарков.

Известната българска народна приказка противопоставя грубата сила на острия ум. Нейните послания намират път и към съвременните читатели и зрители, които могат да направят за себе си важни житейски изводи

„Болен здрав носи” е преразказана и представена от актьорите с много хумор и весело намигване. Те ще ни накарат да се посмеем на глупостта, преструвката, измамата на дребно, използвачеството и интригантството. Спектакълът е решен в стила на класическия куклен театър на параван. В шуменската версия Вълкът променя някои от навиците и поведението си, затова и краят е по-различен от познатия на всички ни край на приказката.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета