Община Свищов представи условията за прием в детските градини и училища

Животът

20-04-2017, 19:49

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Свищов представи условията за прием в детските градини и училища, съобщиха от общинската администрация в крайдунавския град. Началникът на отдел "Образование" Румяна Кузева е разяснила, че чрез районирането при кандидатстването се прави опит за равномерно разпределение на децата и учениците, с цел по-качествена услуга и покриване на стандартите за средата, в която ще се възпитават и учат децата. 
Тя е посочила, че районирането няма дискриминационен характер, и не пречи на родителите да подадат заявление в район различен от постоянния или настоящия адрес на местоживеене, но ще им донесе по-малко точки в крайното класиране.
Предвиденият в яслените групи брой деца за новата учебна година ще е 20, а децата постъпващи в I-ва група няма да надвишават 24. 
Броят на първокласниците за новата учебна година се очаква да бъде около 210.
Пред началника на РУО инж. Розалия Личева всички директори на учебните заведения в общината са представили перспективите пред учениците, които ще изберат да завършат своето средно образование при тях. Ресорният заместник - кмет Анелия Димитрова е посочила, че в сайта на общината е публикувана информация за всички новости, свързани с приема на деца и ученици за новата учебна година.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)