60 години чества ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица

Мисия

21-04-2017, 09:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздравителни адреси изпратиха кметът инж. Добромир Добрев и бившите директори Йорданка Михова и Владимир Събев

С празничен концерт ученици и учители от ОУ „Иван Вазов” честваха 60-годишнината на училището. Гости на празника, чийто домакин бе НЧ „Напредък – 1869” бяха инж. Розалия Личева, началник на РУО – Велико Търново, заместник-кметът на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева, директори на училища, бивши възпитаници на училището, учители и ученици.

„Вие сте най-важни за нас. С колегите ще отидем отвъд силите си, за да направим така, че да идвате с удоволствие в училище”, обърна се към децата директорът Иван Момъков. На учениците той заръча да помнят, че съвършенството е враг на доброто. „Хора сме, грешим. По-важно от това да сме съвършени е да сме добри. Защото да сме добри е във възможностите ни”, каза Иван Момъков, и отправи още едно послание към момчетата и момичетата – никога да не забравят, че тези, които четат книги, ще управляват тези, които гледат телевизия. „Ако това запомните, значи сме си свършили работата”, каза още директорът.

За 60 годишнината учениците и екипът на ОУ „Иван Вазов” бяха поздравени лично от заместник-кмета Йорданка Кушева и от директора на Регионалното управление на образованието във Велико Търново инж. Розалия Личева, поздравителни адреси изпратиха кметът инж. Добромир Добрев и бившите директори Йорданка Михова и Владимир Събев. Цветя имаше от училища и професионални гимназии от общината.

Празникът продължи с филм за историята на ОУ „Иван Вазов”, с драматизация по „Под игото”, със стихове на патрона, с много музика.

В ОУ „Иван Вазов” учат 560 ученици, в 22 паралелки от І до VІІ клас, плюс подготвителна група. За тяхното обучение се грижат близо 60 педагози и служители. Специално за 60-годишнината на училището бе издаден и празничен вестник, чиито страници разказват за историята на школото и за настоящите постижения на възпитаниците на ОУ „Иван Вазов”. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов