Деца и експерти от РИОСВ отбелязват Световния ден на Земята

Животът

21-04-2017, 12:05

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Чрез презентация, апликации и рисунки децата ще научат повече за планетата

РИОСВ – Велико Търново ще отбележи Деня на Земята – 22 април с деца и ученици от Велико Търново през периода 21-28 април. В инициативата „Денят на Земята в моята детска градина“ ще се включат деца от ДГ „Иванка Ботева“ (21 април), ДГ „Райна Княгиня“ (24 април) и ДГ „Ивайло“ (28 април). Чрез презентация, апликации, рисунки и изработване на различни материали по темата децата ще научат повече за нашия дом – планетата Земя, за ролята ни в нейното опазване, за разнообразието от растения, животни, форми.

Експерти на РИОСВ ще бъдат гости на празника за Световния ден на Земята, организиран в ДГ „Пчелица“ в Лясковец на 25 април.

Информационният център на инспекцията ще бъде отворен за урок и практически занимания на тема „Моят принос в опазването на околната среда“. Предвидена е възможност за посещение в Регионална лаборатория на ИАОС във Велико Търново за запознаване с нейната работа.

 

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. Инициативата води началото си от 22 април 1970 г., от САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, а България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хора от целия свят в защита на околната среда.

През 2017 г. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята стартира глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата, в периода до Деня на Земята 2020 г., под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“ (Environmental & Climate Literacy).

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов