Санкционираха 22-ма работодатели за месец във Великотърновско

Животът

21-04-2017, 12:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проверени са 136 предприятия, инспекторите констатирали 415 нарушения

Двадесет и двама работодатели санкционира Инспекцията по труда през месец март в област Велико Търново. Съставени са 15 акта за административни нарушения по Кодекса на труда и 7 – на работодатели за нарушения, свързани с неизпълнени задължения за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, съобщи директорът на ведомството инж. Невена Стефанова. 
Общо 136 предприятия са проверени. Констатирани са 415 нарушения на трудовото законодателство. От тях 276 са нарушения, свързани с нормите, регулиращи трудовите правоотношения, и 138 – регулиращи здравословните и безопасни условия на труд, уточни инж. Стефанова. 
Ръководителят на институцията подчерта, че от месец февруари земеделските стопани могат да ползват онлайн системата за регистриране на еднодневни трудови договори. В Инспекцията по труда са регистрирани 297 образци на еднодневни трудови договори за работа при осем земеделски стопани, отглеждащи лозя /винени сортове/ и разсадници за трайни насаждения, поясни инж. Невена Стефанова. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)