Спряха детските надбавки на 564 семейства в областта

Животът

21-04-2017, 15:26

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причината – над 5 неизвинени отсъствия на хлапетата

564 семейства загубиха детските си помощи през първото тримесечие на годината. Причината да не получат социалните придобивки е, че децата им са натрупали по пет и повече от пет неизвинени отсъствия от училище, съобщи юрисконсултът на РД „Социално подпомагане” Ивайло Деев. При общо 630 ученици от началния и средния курс   са регистрирани отсъствията от задължителните школски занимания. Най-недисциплинирани /152/ са били момичетата и момчета в община Свищов. Следват ги връстниците им от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица. 
Санкционираните семейства с деца в предучилищна възраст са 53. Те са лишени от паричната помощ за това, че малчуганите им са натрупали по три и повече отсъствия от  детските заведения по неуважителни причини. 
Месечните помощи за дете до завършване на средното образование, но не повече от 20-годишна възраст, се предоставят от държавния бюджет. За 2017 г. размерът на субсидията  за едно дете е 37 лв., за семейство с две деца – 85 лв., с три деца – 130 лв., с четири деца – 140 лв., като за всяко следващо помощта расте с 20 лв. и за отглеждане на близнаци – 75 лв. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов