Близо 700 изпълнители участват в четвъртото издание на Националния конкурс за северняшка песен - velikotarnovo.utre.bg

Близо 700 изпълнители участват в четвъртото издание на Националния конкурс за северняшка песен

22 април 2017, 13:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Победителите в „Море песен екна…” Севлиево’ 2017 ще получат плакет грамота и парична премия

За четвърта поредна година в Севлиево днес и утре се провежда  Националния конкурс за северняшка песен „Море песен екна…”. Интересът към него е изключително голям – близо 700 са изпълнителите, които ще вземат участие с надпяването. На сцената в Дом на културата „Мара Белчева” в Севлиево тази година ще се качат любители от всички фолклорни области и ще се включат в надпреварата за награди в две категории – за  индивидуални участници и за групи.

Награждаването на победителите ще се проведе на 23 април (неделя) от 17:30 ч. Победителите във всички възрастови групи ще получат плакет, грамота и парична премия, а класираните на второ и трето място – грамота и парична премия. На всяка група и индивидуален изпълнител ще бъде връчена почетна грамота за участие в конкурса.

Както всяка година, отново ще бъде присъдена и Специалната награда на Кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов. Специални награди ще има от името на НЧ „Развитие-1870”, от името на бизнеса в Севлиево и други.

Първият Национален конкурс за северняшка песен, проведен през 2014 г., се реализира като част от събитията, които община Севлиево организира във връзка със 100- годишнината от рождението на легендарния певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов, който роден в Севлиево. Конкурсът е обявен по инициатива на кмета на общината  д-р  Иван Иванов, в отговор на желанието на севлиевци за популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета