„Нощта на легендите” събира футболни идоли на „Локо” и „Етър” - velikotarnovo.utre.bg

„Нощта на легендите” събира футболни идоли на „Локо” и „Етър”

23 април 2017, 10:12 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

Най-голяма атракция в състава на „виолетовите” ще е 70-годишният Димитър Цеков

Демонстративен мач между футболните идоли на няколко поколения фенове на „Локо” и „Етър” ще бъде една от атракциите в седмицата преди празника на Горна Оряховица. Нетрадиционното издание на интригуващия сблъсък ще противопостави ветераните на вечните съперници. Със спортно-техническата част от организацията са се заели председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и Ангел Минчев, член на УС на „Локомотив”.
Идеята лансирали председателят на ОбС Даниел Костадинов и председателят на ПК „Спорт и младежки дейности” Димитър Николов, които предложили този мач да замени вече поизхабения формат на футболна среща между ветерани и действащи общинари. Предложението допаднало на кмета инж. Добромир Добрев и екипа му, които вече са стартирали подготовка за футболния празник.
Датата е фиксирана за 26 май (петък), а срещата ще се изиграе на ел. осветление на реконструирания градски стадион.
Смятам, че нашата публика е зажадняла да види любимците на няколко поколения. Естествено, че ще бъдат поканени Ценко и Левент Гавазови, Печикамъков, Любо Русев. Предимство е, че Ивайло Йорданов е на работа в клуба и също ще може да вземе участие. От по-младите ще видим Байчев, Назиф Кадир, Балабанов. Желанието ни е да издирим вечни любимци като Нако Дойчев, Тошко Арсов и Борето Илиев. Естествено, че на скамейката ще бъде най-обичаният треньор Добромир Жечев, разкри замисъла на организаторите Даниел Костадинов.
Отборът на ветераните на „Етър” се намира в завидна кондиция и достигна до четвъртфинал в националния шампионат. Негов селекционер е друго авторитетно име в региона Никола Велков. Регламентът позволява футболисти, навършили 36 години, да участват в срещи на дивизия „ветерани”.
Безспорно най-голяма атракция в състава на „виолетовите” е присъствието на Димитър Цеков, който въпреки своите 70 години, все още демонстрира футболно майсторство на игралното поле.
Със сигурност Бончо Генчев ще запише по едно полувреме за отборите на „Локо” и „Етър”, тъй като се радва на любовта и уважението на футболната публика в двата съседни града.
Тази година се навършват и 30 години от един от най-значимите клубни успехи на „Локомотив”, който пред 1987 година достига до 1/2 финал в турнира за Купата на България, където отпада от „Левски”.
Организаторите са предвидили и още много изненади за публиката, която ще уважи футболния спектакъл в майската нощ на легендите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета