Неврохирургът доц. д-р Илия Вълков ще преглежда великотърновци на 28 април

Животът

23-04-2017, 11:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Медикът има опит в детската неврохирургия, евроонкологията и травматичните заболявания

Близо три десетилетия дoц. д-р Илия Вълкoв диагностицира, консултира, лекува и оперира пациенти в Клиниката по нeвpoхиpypгиятa на Унивepcитeтcкa бoлницa “Д-p Гeopги Стpaнcки” в Плeвeн. Немалка част от пациентите му са търновци, потърсили контакт с него в приемния му кабинет № 309 в „ДКЦ – 1 Велико Търново” ЕООД, след предварително записване на тел. 062/62 19 60.

Доц. д-р Илия Вълков има компетенции и опит в областта на детската неврохирургия (хидроцефалия, спина бифида, краниостенози и други малфолмации, тумори, съдови заболявания); невроонкологията (тумори на главния и гръбначен мозък и гръбначен стълб); дегенеративните и травматични заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък (фрактури, луксации, дискови хернии, спинална стеноза, спондилолистези и други деформации); мозъчносъдовите заболявания (аневризми, съдови малформации, хематоми, инсулти, каротидни стенози); в лечението на следтравмени, вродени и дегенеративни увреждания на централната нервна система; в хирургията на периферната нервна система и др.

Лекарската професия е призвание и освен добър диагностик и оператор, много често неврохирургът оказва и психологическа подкрепа на пациентите си, като винаги ги съветва да се възползват от правото на второ и трето мнение от специалист, защото в неврохирургията една погрешна диагноза или неправилно лечение винаги имат тежки последствия.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)