Въвеждат мини кръгово движение около стадион „Ивайло”

Мисия

25-04-2017, 08:21

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съветници се чудят как да опазят здравето на децата от недобросъвестни шофьори

Предложението за еднопосочно движение на превозните средства и поставяне на ограничители на скоростта по улиците „Йоновка”, „Филип Тотю”, „Славянска” и по „Тодор Балина” в частта от пресечката с ПМГ „Васил Друмев” до „Йоновка” идва от Постоянната комисия по проблеми на гражданското общество и борба с корупцията. То ще бъде внесено в Общинската комисия по организация на движението и ще се разгледа до края на този месец.
На свое заседание снощи общинските съветници се обединиха около становището, че въведените временни мерки за ограничаване на паркирането и спирането на движението не работят. Необходима е нова транспортна схема, за да се ограничи максимално вероятността от на стъпване на конфликтни ситуации с деца. Не само около ОУ „Бачо Киро” , но и около ДГ „Първи юни”, заяви председателят на комисията Николай Илчев.
Има законова възможност проблемът да се реши. Не трябва да разчитаме полицай да стои там постоянно. За мен най-добрият начин е еднопосочно движение и „легнал полицай”, коментира председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов
Ще въведем по-чести посещения и място за контрол, обеща началникът на КАТ Пътна полиция главен инспектор Атанас Атанасов
Според зам.-кмета на Общината Георги Камарашев нещата няма да се променят и след организацията на еднопосочно движение. Нагледах се на най-невероятни неща.  Чудесии от героизъм видях. За всичко това са виновни хората. И да спрем движението, подобрение няма да има. Положението е трагично от поведения, които нямат нищо общо с морала” каза зам.-градоначалникът.
По думите на д-р Мавроди Калейнски предложението е добро и разумно. Общинският съветник смята, че след края на учебната година ще може да се провери ефективността на новата транспортна схема.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов