Над 400 малки театрали ще участват в ХІІ фестивал „Малкият принц – 2017”

Мисия

25-04-2017, 09:37

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградният фонд в размер на 2720 лв. е осигурен от Община Велико Търново

ХІІ фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц – 2017” ще се проведе от 28 април до 1 май в МДТ „Константин кисимов” във Велико Търново. Фестивалът възниква по инициатива на НЧ „Извор“ с. Самоводене - най-театралното село във Великотърновска област. Това е единственият Национален фестивал н детско-юношеското театрално творчество с конкурсен характер. Събитието се реализира чрез партньорството на Община Велико Търново, НЧ“Извор“ и с любезното съдействие на спомоществуватели.

През тази година  желание за участие са потвърдили над 40 театрални формации, от които са селектирани 29, съобразно творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Участие ще вземат общо над 400 деца и юноши от цяла България в 13 детски и 16 юношески спектакъла.

Общият награден фонд за двете възрастови групи е в размер на 2720 лв., осигурен от Община Велико Търново, като голямата награда на Общината е статуетка, грамота и парична награда от 350лв.
Всички  участници във фестивала получават персонални подаръци от Община Велико Търново и НЧ „Извор“ с.Самоводене

В програмата тази година са застъпени произведения на класици от българската и световна драматургия като Йордан Радичков, Борис Априлов, Недялко Йорданов, Георги Караславов,  Димитър Талев, Йордан Йовков, Бранислав Нушич, Ханс Кристиян Андерсен, Оскар Уайлд, Уилям Шекспир, Антон Чехов, Ф. М. Достоевски

Председател на журито е режисьорът Николай  Априлов, а членове – Добрина Гецова, артист в Сатиричен театър София и Стефан Методиев, артист в МДТ „К. Кисимов‘.

На 28  и 29 април се състезават 13 детски спектакълa. Награждаването е на 6 май след състезателния ден. На 30 април 1 май  се състезават  16  юношески спектакъла. Награждаването е на 1 май след конкурсната програма. Входът за всички представления е свободен.

 

     



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)