Първа копка бе направена на нов инвестиционен проект във Велико Търново

Мисия

25-04-2017, 13:21

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През последните месеци във Велико Търново с 30 % са нараснали сделките с жилища и терени за инвестиционни проекти

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и инвеститорът на Praktis Любен Милчев направиха днес първа копка на строителството на хипермаркет на ул. „Магистрална“ №61 в Старата столица.

„Благодаря на господин Панов и на ръководената от него администрация за коректните отношения и улесняване на инвестиционният процес във Велико Търново. Радваме се, че ще имаме възможността да изградим нов, модерен строителен хипермаркет и не на последно място да осигурим разкриването на 100 нови работни места“- заяви при полагането на първата копка инвеститорът Любомир Милчев.

„Поздравявам инвеститорите за добрият избор и за доброто решение. Велико Търново е и ще бъде още по-атрактивно място за инвестиционни проекти както със средищното си и комуникационно място, така и с продължаващото изграждане на обекти от стратегическата национална инфраструктура. Убеден съм, че не само гражданите на Велико Търново, а и на съседните общини ще се възползват от възможностите, които ще предоставя след изграждането си строителният хипермаркет.

Реализацията на този проект е поредно потвърждение на устойчивият о нарастващ инвестиционен интерес към гради и региона. През последните месеци с 30 % са се увеличили продажбите, както на жилища, така и на терени за реализиране на инвестиционни проекти““-зави Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

Водосвет за успех в начинанието отслужи Свещеноиконом Славчо Иванов от Великотърновска Митрополия, който символично положи и първи камък в основите на новостроящата се сграда.

 

Новият  и модерен хипермаркет във Велико Търново е седмият обект на компанията в страната. Той ще бъде разположен на площ  от 13 000 кв.м. Ще бъдат разкрити и около 100 работни места .



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)