Два от международните фестивали на Велико Търново отново част от престижен лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“

Мисия

25-04-2017, 14:29

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Сцена на вековете“ и „Аrbanassi summer music“ отново са част от „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов получи писмо от Дарко Брлек -Президент на Европейската фестивална асоциация и Джонатън Милс президент на международното жури на ЕФФЕ 2017-2018, с което информира Кмета на Старата столица за това, че „Сцена на вековете“ и „Аrbanassi summer music“ отново са част от най-престижният фестивален европейски лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“.

В писмото се казва: “ Радваме се да Ви информираме, че фестивалите ви са избрани да получат ЕФФЕ лейбъл за 2017-2018 г. Международно жури одобри вашата кандидатура. Вашите фестивали вече са част от общността (семейството) на ЕФФЕ фестивалите, която се фасилитира от Европейската фестивална асоциация, която включва фестивали, поддържащи високо художествено качество и оказващи значително въздействие на местно, национално и международно ниво. Вашите фестивали скоро ще се появят на уебсайта на EFFE, което означава, че информацията за фестивалите ви ще е лесно достъпна за фестивалната публика, хора на изкуството, арт организации, ансамбли, оркестри, театрални и танцови групи, държавни органи на всички нива, спонсори, частни компании и медиите.

Планираме широка комуникационна и маркетингова кампания, за която ще ви информираме и включим: препоръчваме ви да използвате EFFE лейбъла при вашата комуникация към аудитории и други заинтересовани страни. Официалното обявяване на селектираните фестивали ще се проведе по време на EFFE MeetUp във Висбаден на 4 май, където като носител на EFFE Label 2017-2018 ще бъдете поканени да участвате в събитие за обмяна на опит и създаване на мрежи.” – казват в писмото си до Даниел Панов Дарко Брлек - президент на Европейската фестивална асоциация, и Джонатън Милс - президент на международното жури на ЕФФЕ 2017-2018.

Двата фестивала показват много добра устойчивост и получават за втори път признание от най-престижният европейски фестивален лейбъл, след като получиха този статут за пръв път през 2016-та година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов