Детски хор „Дъга“ ще твори в нова хорова зала

Велико Търново Лайф

25-04-2017, 18:10

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът Генчев беше специален гост на събитието

Няколко месеца преди да отпразнуват своя пети рожден ден, децата от Детски хор „Дъга“ и техният диригент Олимпия Ангелова получиха възможността да репетират в специално обособена за тях хорова зала, намираща се в южното крило на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“.

В деня на празничното откриване г-жа Ангелова благодари на община Свищов, читалищното настоятелство и на дарителите за техните щедри сърца и безценна подкрепа относно развитието на хоровото изкуство в Свищов. Тя изрази специални благодарности към Ирина Гюрчева, която подари ново електрическо пиано на детския хор, както и на дамите от Инер Уийл клуб Свищов, които за втори пореден път подариха пъстри сценични костюми на детския състав. Кметът Генчев беше специален гост на събитието и след като отправи своите поздрави към г-жа Ангелова и нейните възпитаници, той обеща на юношеския състав посещение в побратимения град Лудза (Латвия), където ще представят община Свищов чрез своето хорово пеене.

Детски хор „Дъга“ е създаден през октомври 2012 година, с решение на читалищното настоятелство ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“, с цел възобновяване дейността на Детски хор – Свищов. За пет години диригентът Олимпия Ангелова успява да развие два състава в различни възрастови групи. В момента Детски хор „Дъга“ наброява 38 деца, като 22 от тях са от 1 до 5 клас, а 16 юноши развиват своя певчески талант в по-голямата група от 6 до 10 клас. Олимпия Ангелова сподели, че осъзнава голямата отговорност при подготвянето на бъдещите хористи за Първи български хор „Янко Мустаков“ и искрено се надява нейните възпитаници да станат поне 100, за да продължат традициите на хоровото изкуство в Свищов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)