Ирена Стасинопулу смени Валентин Ламбев във Великотърновския общински съвет

Животът

27-04-2017, 19:24

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ламбев бе избран за депутат

Адвокат Ирена Стасинопулу е новият общински съветник в състава на местния парламент във Велико Търново. Тя влиза на мястото на досегашния съветник от БСП и председател на групата на социалистите Валентин Ламбев, който бе избран за депутат в 44-то Народно събрание. Стасинопулу бе осма поред в листата на БСП, но на базата на получените преференции влиза като шеста поред.

Днес тя положи клетва по време на сесията на местния парламент. С оглед нейните компетенции и професионален опит, Ирена Стасинопулу ще бъде член на Правната комисия и ще влезе на мястото на Ламбев в Надзорния съвет по приватизация и следприватизационен контрол, както и в Постоянната комисия по икономически въпроси, стопанска политика, инвестиции, европейско сътрудничество и международни връзки.

44- годишната великотърновка е адвокат от 15 години. Заместник- председател е на Великотърновската адвокатска колегия и координатор на новосъздадения Регионален център към Адвокатския съвет на колегията, който ще консултира уязвими и социално слаби граждани. Била е секретар на пет Районни избирателни комисии и член на ОИК – Велико Търново. Специалист е в областта на гражданското, търговското, вещното и банковото право.

Член е на Общинския партиен съвет на БСП във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов