Снежана Данева приветства участниците в дискусията „Силициевата долина идва във Велико Търново“

Велико Търново Лайф

28-04-2017, 14:19

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

При огромен интерес в конферентната зала на хотел Алегро“започна дискусията „Силициевата долина идва във Велико Търново“. Дискусията е посветена на Start up, високите технологии, предприемачеството, инвестициите и образованието.

С приветствени думи към участниците в дискусията се обърна заместник кмета на Община велико Търново г-жа Снежана Данева – Иванова. Тя поздрави гостите и участниците във форума от името на кмета на общината Даниел Панов и ги увери, че Start up, високите технологии, предприемачеството, инвестициите и образованието са стратегически приоритети в дейността на общината.

„Полагаме всички възможни усилия за да създаваме добра среда и подходящи условия, както за стартиращи компании и бизнеси, така и за тяхното разрастване във Велико Търново и в общината. Това е част от стратегията ни за насърчаване на икономическата активност и за развитието на бизнеса“-каза в приветствието си г-жа Данева.

 

Форумът е организиран от Българският център за предприемачи (Bulgarian Enterpreneurship Center – BEC) с партньорството на Община Велико Търново, ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ и Клуб на програмистите във Велико Търново.

Участници в дискусията бяха шестима от най-успешните предприемачи от Силициевата долина, които разказаха повече за своя опит и ще се срещнаха със студенти, стартъпи в начална фаза на развитие и вече реализирани проекти.

Норман Винарски е водещо име в света на създаването на изкуствен интелект.Автор на книга, която е част от учебната програма на университет Станфорд.

Майкъл Марвин е развил над 100 технологични компании.

Джеймс Уйлямс е професионален футболист и звезда на Super Bowl, който след края на кариерата си в американският футбол създава филмова компания, участва във филми на Оливър Стоун, създава и развива технологични компании и е успешен предприемач.

Лари Бийл е сред доайените на силициевата долина. Работи там от създаването и през 60-те години на 20-ти век.

Дафина Тончева е партньор в един от най-големите инвестиционни фондове в САЩ.

Васил Терзиев е основател на най-голямата и успешна българска софтуерна компания Telerig.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов