Български „златни момичета“ и гимнастички от няколко страни са в старата столица за престижен турнир

Спорт

29-04-2017, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

„Огърлицата на Десислава“ се провежда във В. Търново за 17-ти път

Във В. Търново днес започва поредното издание на престижния международен турнир по художествена гимнастика „Огърлицата на Десислава“. 21 отбора от България, Молдова, Италия, Япония и Канада ще се включат в 17-то издание на шампионата.

Откриването на състезанието е в 15:30 часа днес, събота, 29 април. Грациите от великотърновския отбор „Етър-Елит” ще представят както индивидуални изпълнения, така и няколко масови композиции, в които ще се включат малчугани от три детски градини и от местни училища. Голямата изненада за публиката е отборът на майките, съобщи за Общинското радио треньорът на отбора-организатор на събитието Савина Ганчева.

Най-атрактивната категория „Жени” ще представи своите съчетания в събота, веднага след откриването. Представителят на България от националния ни отбор в „Огърлицата на Десислава” ще бъде Катрин Тасева. „Надяваме се да се справи чудесно и да вземе „Огърлицата на Десислава” тази година”, пожела Ганчева. Катрин Тасева ще мери сили с представители на Молдова, Италия, Япония и Канада. Сред съдиите, които ще оценяват съчетанията, ще бъде олимпийската медалистка – златното момиче Християна Тодорова от предишния ансамбъл по художествена гимнастика. Награждаването в турнира „Огърлицата на Десислава” ще бъде от 19 часа в събота, 29 април.

В неделя, 30 април, за „Купата на Търновград” ще се надпреварват гимнастички, родени до 2012 година. Велико Търново ще бъде представено от 80 гимнастички и още толкова деца от градини и училища в региона. „Купата на Търновград” е шесто издание и е съпътстващо състезание, което се провежда в рамките на международния турнир по художествена гимнастика „Огърлицата на Десислава”.

Състезанията и награждаванията се провеждат в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов