Започва дял от кампанията "Движи се и победи"

Мисия

29-04-2017, 07:00

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Инициативата се организира във В. Търново за 17-ти път

Започва първи етап от пролетния дял на кампанията „Движи се и победи“, която се провежда във Велико Търново за 17-та поредна година. Това припомни в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново д-р Светлана Моминска експерт в Регионалната здравна инспекция.

Туристическият маршрут, който организаторите предлагат днес е от Велико Търново до хижа „Божур“. Сборният пункт е при Владишкия мост /при разклона за село Арбанаси/.

Началните часове за тръгване са 09.00 и 09.30 часа, а за тези, които не познават маршрута има осигурени водачи.

„Съгласно регламента на кампанията могат да участват всички желаещи жители на Община Велико Търново. На финала на всеки туристически маршрут е необходимо участниците  да попълнят специален формуляр и това е много важно за по-нататъшното участие при обявяването на наградите. Регистрацията на участниците се извършва във времето между 10.00 и 14.00 часа на определените за целта пунктове.“, посочи д-р Моминска. Тя допълни, че в рамките на крайните пунктове на трите похода за всички желаещи турски ще бъдат организирани образователни занимания с тематика превенция на тютюнопушенето, безопасност на движението и здравословно хранене. Днес , на хижа Божур, участниците в похода могат да се включат в симулацията с алкоочила.

„Движи се и победи“ се организира за 17-та поредна година от РЗИ – Велико Търново, Община Велико Търново, ТД „Трапезица 1902“ и Младежки дом – Велико Търново. Кампанията преминава под егидата на председателя на Великотърновски общински съвет. Инициативата стартира през есента на 2001 година, в  рамките на програма СИНДИ, и оттогава до сега са проведени 31 кампания с общ брой участниците 16 915, в това число деца, ученици, възрастни хора и 348 семейства. Най-голяма активност в тази инициатива имат учениците.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)