Ученици сглобиха телескоп в ОУ „Бачо Киро”

Животът

30-04-2017, 12:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Едноименни училища подредиха изложба във Велико Търново

Училищен телескоп сглобиха учениците, участващи в  групата „Светът на химията и физиката – лесен и интересен“ по проект „Твоят час“. Те се запознаха с основните части на телескопа, както и с принципа на работа с него.  Процесът на работа беше много занимателен  и интересен за младите физици. След като вече телескопът е сглобен ще започнат и наблюденията с него.
Преди началото на съвместната работа учениците имаха поставена задача относно историята на телескопа. Представени бяха телескопите, изработени от Галилей, Нютон, както и кои обекти са били наблюдавани с тях. Ръководител на учениците е Руска Христова.

Изложба под надслов „Моето училище празнува“ се осъществява в рамките на дейностите посветени на 45 - годишнината от основаването на нашето училище. За участие в изложбата бяха поканени всички училища в страната носещи името на Бачо Киро. В инициативата се включиха ученици от ОУ „ Бачо Киро“ - гр. В. Търново, СУ „ Бачо Киро“ – гр. Летница, обл. Ловеч, СУ „ Бачо Киро“  - гр. Павликени, обл. В. Търново, ОУ „ Бачо Киро“ - с. Бяла черква, общ. Павликени, В.Търново и БНУ „ Бачо Киро“ - Алкоркон, Мадрид, Испания.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов