Над 220 участници два дни се надиграваха на фестивал в Елена

Мисия

30-04-2017, 19:54

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът инж. Дилян Млъзев, под чийто патронаж се провежда събитието, откри фестивала

С впечатляващ концерт на танцов ансамбъл „Звездица“ от Димитровград завърши днес първият фолклорен фестивал „Веселие в Елена“. Заслужено, извън конкурсната програма, на ансамбъла бе присъдена награда на журито за високо художествено и изпълнителско майсторство.

В продължение на два дни над 220 участници от 14 танцови формации се надиграваха на сцената в центъра на града. В събота, когато е и Световният ден на танца, от Даскалоливницата до централния площад вървя весело и пъстроцветно шествие на групите, заредени с празнично настроение.

Кметът инж. Дилян Млъзев, под чийто патронаж се провежда събитието, откри фестивала и благодари на хората от Народно читалище „Напредък 1863 – Елена“ за инициативата и нейното организиране. Най-малките танцьорки на фестивала, тригодишните Мая, Ивета и Мария, показаха заедно със своите родители как в семейството се възпитава любовта към народните танци. Тяхното весело хорце даде чудесен старт на надиграването, което продължи над 4 часа  под зоркото око на жури с председател хореографа Антоанета Асенова.

Голямата награда на фестивала и тази на кмета на общината заслужено спечели „Раховче“ при НЧ „Братя Грънчарови“ Г.Оряховица. Призът на еленското читалище грабна детската формация  „Полянци“ към НЧ „Отец Паисий 1905“ в Полски Тръмбеш. „Полянци“ спечелиха и още две първи места във възрастовите групи при децата. С първа награда са още детски танцов състав при НЧ „Напредък 1863-Елена“ и танцов фолклорен клуб „Еленика“ от читалището в Разпоповци. Димитър Богданов от Ганчовец е с награда за най-атрактивен участник във фестивала, а танцов ансамбъл  „Ритмика“ от Драгоман със специална награда на еленското читалище.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов