Великотърновският стадион чака 200 000 лева за ново осветление

Мисия

01-05-2017, 00:08

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Великотърновският стадион „Ивайло” чака 200 000 лева за ново осветление, припомня kmeta.bg. Проектът е сред приоритетите на кмета Даниел Панов и екипа му и ще бъде изпратен към Министерството на младежта и спорта веднага след съставянето на новото правителство на България. Идеята е старите съоръжения да бъдат премахнати, а на тяхно място да бъдат монтирани нови и съвременни осветителни тела, заедно с конструкцията към тях.

„Осветлението на стадион „Ивайло“ е приоритетна задача и ще направим всичко необходимо за да бъде възстановено. С влизането на „Етър“, дай Боже, в елитната футболна група, то става задължително. Нямаме намерение да ползваме други стадиони”, категоричен бе кметът Даниел Панов. Той добави, че ще бъдат обсъдени всички възможности за финансиране. Към момента „виолетовите” са фаворит за промоция в „А” група. „Очакваме реализацията и на проектите за тренировъчните терени западно от стадиона”, които също са много важни и необходими”, посочи още Панов. Те също са внесени в спортното министерство.

Над 4 милиона лева са вложени в спортен комплекс „Ивайло” през последните пет години. Теренът и системите към него са направени по съвременните европейски стандарти. Стадионът разполага с една от най-съвременните лекоатлетически писти. Обновени бяха и пет вътрешни спортни зали. Основната част от финансирането бе осигурена от първото и второто правителство на Бойко Борисов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)