Арестуваха криминално проявен с 50 грама амфетамин

Крими

02-05-2017, 12:23

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е специализиран контингент по линия “Наркотици”

На 27.04.2017г. около 21:15ч. в гр. Горна Оряховица е проверен лек автомобил „Нисан алмера” с търновска регистрация, управляван от 36-годишен мъж. Пътник в автомобила е Г.В. на 36 години от гр. Димитровград, осъждан за държане на наркотични вещества и хулиганство, специализиран контингент по линия “Наркотици”.
При претърсване на превозното средство под лост на ръчна спирачка е намерена смачкана хартиена чаша за кафе с поставено в нея найлоново пликче, съдържащо синтетична дрога. При обиск на Г.В. в бельото му е намерен чорап, съдържащ полиетиленов плик с бучки амфетамин.
В РУ Горна Оряховица е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК. На 28.04.2017 г. състав на ГОРС налага на обвиняемия Г.В. мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
Документирането на цялостната престъпна дейност на Г.В. продължава. Разпитани са свидетели, които сочат обвиняемия като лице, от което са закупували синтетични наркотици. Материалите по досъдебното производство предстои да бъдат докладвани във Великотърновската окръжна прокуратура за преквалифициране на деянието по чл. 354а, ал.1 от НК – държане на наркотични вещества с цел разпространение.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов