Първи копки на обекти за 10 милиона направиха в Свищов

Мисия

02-05-2017, 19:13

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С първа копка и официалните церемонии в Свищов бе даден старт на обектите по трите проекта, чрез които Общината ще инвестира близо 10 млн. лв. във връзка с инвестиционната програма за изпълнение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие.

Проектите се реализират по оперативна програма „Региони в растеж” и Европейския фонд за регионално развитие.

Със стартирането на строителните дейности ще се реализират три дългоочаквани инвестиционни проекта, които касаят благоустрояване на градската жизнена среда, обновяване на обекти на образованието  в община  Свищов и обновяване на обекти на публичната инфраструктура в града.

В присъствието на множество граждани церемониите бяха извършени от кмета на Свищов Генчо Генчев, който категорично заяви, че ще държи изключително много на качественото изпълнение на проектите, за да може да има оптимален ефект от тяхното реализиране. Ръководителите на трите проекта представиха пред обществеността очакваните резултати и пожелаха успех на изпълнителите. В село Овча могила кметът Нели Великова изрази своята голяма радост от факта, че проект, който дълго е бил отлаган, най-сетне е реализиран благодарение на изменения интегриран план, даващ възможността и на населените места да се включат със свои проекти, които да реализират с предоставените средства. Тя благодари за възможността, училището в село Овча могила да придобие нов облик и да привлече повече деца, които да получат качествено образование в по-добри условия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов