Пиян и без книжка спипан три пъти за два дни да кара автомобил с чужди номера

Крими

03-05-2017, 14:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

При една от проверките дрегерът показал над 2 промила алкохол

 

Пиян и неправоспособен водач е установен трикратно да управлява товарен автомобил с чужди регистрационни табели в рамките на два дни.

На 29 април в 01:50ч. в с. Обединение полицаи спират товарен автомобил  „Форд транзит”, управляван от М.И. на 39 години от гр. София, неколкократно осъждан за шофиране в нетрезво състояние. Проверката установила, че водачът няма шофьорска книжка, свидетелство за регистрация на МПС част II и си служи с контролни знаци, които не са издадени за управляването от него МПС. Извършената проба с техническо средство отчита 1,53 промила алкохол в кръвта. Оказало се, че М.И. управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление от 22.02.2017г. на СДВР. М.И. е задържан за срок до 24 часа. В полицията в Полски Тръмбеш е образувано бързо производство.

Няколко часа по-късно, около 09:30ч. М.И. е освободен от районното управление. Мъжът монтира други регистрационни табели на товарната кола и потегля с нея. Полицейски патрул го спира непосредствено след това и установява, че табелите отново са чужди. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е ново бързо производство.

На следващия ден в 13:55ч. в с. Климентово същият автомобил, без поставени регистрационни табели, със същия водач е спрян от полицейски служители. Проверката за алкохол показва положителна проба от 2,05 промила в издишания въздух. М.И. е задържан за срок до 24 часа. В полицията в Полски Тръмбеш е образувано трето бързо производство срещу М.И.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов