Детски летен лагер „Звезден отбор” ще се проведе на Ксилифор

Животът

04-05-2017, 08:36

Снимка:

аз детето.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Темата на проекта тази година е „Сън в лятна нощ”

Детски летен лагер „Звезден отбор” ще се проведе от 3 юли до 7 август на Туристическия учебен център „Момина крепост”, местност Ксилифор. Лагерът се организира от   Юнити Академия   – София и ще е на две смени – от 3 до 17 юли и от 24 юли до 7 август. 
Юнити Академия е организация за неформално обучение за деца над 7 години в различни направления: изобразително изкуство, театър, творческо писане, роботика, инженерство и архитектура. С децата работи екип от реализирани в сферата си специалисти, а обучението е насочено към успешно реализиране на проекти в екипи и развитието на творческото мислене у децата. Те получават структурирано академично обучение, съобразено с възрастта им. 
До края на месец юни всички деца, които желаят да участват в летния лагер на Юнити Академия, могат да се запишат на сайта на организацията. Във всяка смяна максималният брой места е 50, а децата трябва да изберат в кое направление искат да работят. 
„Това, което отличава нашият лагер от другите, е, че деца с много различни интереси работят заедно за изграждането на общ проект, който събира на една сцена изкуството и науката. Така децата развиват въображението си, общуват пълноценно с връстниците си, разбират смисъла на толерантността и приятелството. За 15 дни, заедно с техните преподаватели, децата ще изградят един наистина звезден отбор.”, сподели за Общинското радио Ваня Ирибаджакова – управител на Юнити Академия. 
Темата на проекта тази година е „Сън в лятна нощ”. Лагерът ще завърши с впечатляващо представление по комедията на Шекспир, в което ще се включат деца от всички направления. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)