Родислав Стефанов представя „Камино де Сантяго” и „Поклонникът до Сантяго” във Велико Търново

Велико Търново Лайф

04-05-2017, 09:07

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещата му с четящата аудитория започва в 17 часа днес

Книгите „Камино де Сантяго” и „Поклонникът до Сантяго” представя Ростислав Стефанов днес в салона на читалище „Надежда”. Срещата му с четящата аудитория на старопрестолния град започва от 17 часа. „Отделете част от времето си, за да се пренесем заедно в магическия свят на Камино де Сантяго и макар и виртуално, споделим с автора пътя, водещ към Сантяго де Компостела. Път, изпълнен с прекрасни природни картини и с положително настроени хора! Да се насладим на тези невероятни духовни приключения”,   призова в ефира на Общинското радио секретарят на читалище „Надежда” Магдалена Костадинова. 
Родислав Стефанов е роден през 1957 г. в град Сливен, но скоро семейството се премества да живее в София. Следва „Немска филология” в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а по-късно е изпратен като представител на голяма българска фирма във Франкфурт на Майн. Внезапно сполетяло сина му нещастие го кара да преосмисли своя светоглед и да промени живота си коренно. Трите поклоннически пътувания на Родислав Стефанов по Пътя Камино де Сантяго, по 800-те километра, делящи френското градче Сен-Жан-Пие дьо Пор и катедралата с мощите на ап. Иаков в Сантяго де Компостела, са описани в първата му творба. Нейно продължение е книгата „Поклонникът до Сантяго”, която заедно с „Камино де Сантяго” представят утре във Велико Търново. 
На 5 май, отново в читалище „Надежда”, ще бъде представена дебютната книга на Христо Христов – „Съчки в огъня”. Сборникът с разкази за събития и хора от началото на XX век от Източните Родопи ще бъде презентиран в 17:30 часа. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов