5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ

Животът

04-05-2017, 09:45

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Уникалният феномен куклен театър провокира не само детската аудитория, но и възрастните

Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Търновския куклен театър ВЕСЕЛ навърши 5 години. Над 130 представления са изиграни за любителите на кукленото театрално изкуство. Повече от 10000 зрители не само от Велико Търново, а и от областта са посетили камерните спектакли, представяни в съботните дни. Уникалният феномен – куклен театър – провокира не само детската аудитория, но и възрастните. В продължение на 5години куклената сцена на Театър ВЕСЕЛ успя да спечели за каузата на театъра зрители от 3 поколения – баба и дядо, мама и татко, децата… Богатият репертоар даде възможност за среща не само с актьорите на Търновския куклен театър, а и с артисти от цялата страна. Театър ВЕСЕЛ посреща на сцената на читалище „Искра” в старата столица куклените театри от Бургас, Варна, Габрово,Пловдив, Русе, Сливен,Ямбол, Търговище, Хасково, Шумен, Стара Загора.  Разнообразието от спектакли и гостуващи театри възпитава висок художествен вкус у зрителите от различните възрастови групи. Така се формират високи естетически критерии в областта на сценичното изкуство, като те се запознават с образци на класическата и съвременната драматургия за деца и възрастни.

„Много се радвам, че вече във Велико Търново има къде да си заведем децата да гледаме куклен театър. Бяхме редовни зрители през миналия сезон. Този смятаме също да е така”, споделя Ралица Илиева, една от многото майки, които се забавляват заедно с децата си.

„Вече имаме възможност редовно да гледаме куклен театър. Това е много хубаво, защото децата виждат театралното изкуство и могат да му се насладят в „детска” форма. Гледаме да не пропускаме представления, защото се забавляваме заедно като семейство”, уточнява Александър Петров.

„Малките бяха като омагьосани! И големите - като малките! Още след първата ни среща миналата година моят син попита кога пак ще дойдем. Благодарим за удоволствието и този път”, споделя Вероника Михайлова на страницата на Театър ВЕСЕЛ в социалните мрежи.

„Засега са уточнени заглавията за предстоящите два месеца, след което предстои лятна ваканция. Куклената сцена е вече факт. Публиката търси тези спектакли и това е доказателството за нашия прав и точен подбор на театри и заглавия. Има интерес и от други държавни театри от цялата страна. Мисля, че във Велико Търново ще продължат да се случват театрални празници за деца, каквито няма дори и в столицата – богат пъстър афиш от разнообразни трупи и постановки. Търновската публика може да бъде само щастлива от този факт. И не на последно място по важност е любезната подкрепа на Община Велико Търново, с чиято помощ се реализира Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Театър ВЕСЕЛ ”, обобщава директорът на кукления театър Веселин Василев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов