10 отбора мерят сили в областното състезание „Млад огнеборец”

Животът

04-05-2017, 10:06

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата е днес на градския стадион в Полски Тръмбеш

От 13.00 часа днес на градския стадион в град Полски Тръмбеш ще се проведе областно състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” от област Велико Търново. Състезанието е включено в Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 год.

В областното състезание ще премерят сили 10 отбора в дисциплите „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия“, като от общините В. Търново, Свищов и Елена ще участват по 2 отбора.

Победителите в състезанието ще получат купи за комплексно класиране и грамоти от всяка дисциплина.

Отборът, класирал се на първо място, ще представи област Велико Търново на ХVІІІ Републикански състезания през месец юни.

На 16-ти май от 9.30 ч., в ОУ „Димитър Благоев” във В. Търново ще се проведе общински етап на ХV Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, в което ще вземат участие отбори от 5 училища в община В.Търново.

На 30-ти май от 9.30 ч., в ОУ „Патриарх Евтимий” гр. В. Търново РДПБЗН, РУО на МОН и БЧК организират областния етап на ХV Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

В двете състезания отборите ще покажат на практика придобитите знания в часа на класа по темите за защита при пожари, бедствия и катастрафи и часовете по първа долекарска помощ.

Учениците ще преминат през 5 състезателни центъра, където трябва да покажат усвоените правила за поведение и действие при земетресения, химически замърсявания и пожари, познаване на индивидуалните средства за защита и най-необходимите действия за оказване на първа помощ на пострадал.

Отборът, класирал се на първо място, ще представи през месец юни област В. Търново на ХV Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов