СУ „Николай Катранов” със специален приз за добротворчество

Мисия

05-05-2017, 14:06

Снимка:

СУ "Николай Катранов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата е от конкурса „BEE GOOD TO OTHERS”

Повече от 20 училища в цялата страна участваха в националния конкурс „BEE GOOD TO OTHERS”/Бъди добър с другите/, организиран от Фондация „КОРПлюС“. Сред тях бе и свищовското СУ „Николай Катранов”.

Фондация “Корпус за образование и развитие – КОР ПлюС е неправителствена организация, създадена като приемник на Корпус на мира с основна цел да запази, продължи и развие някои от най-успешните проекти на доброволците от Корпус на мира България.
Конкурсът е организиран под патронажа на  Министерството на образованието и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.
В благодарствено писмо до СУ „Николай Катранов” от организаторите се казва: ”... За нас, изборът на победител в конкурса беше изключително труден, тъй като всяка малка или голяма добрина има значение. Добрините не се делят на малки и големи, за тях просто трябва желaние и съпричастност!”
Най-активни в конкурса бяха малките ученици от ІV б клас с учител Снежана Блажева и децата от ІІ в клас с учител Петя Попова.
Освен плакета и сертификата за добротворчество, децата получиха и две брезички, които засадиха в двора на училището с послание: „Бъди добър с другите. Върши всичко добро, което можеш: по всякакъв начин, по който можеш; на всяко място, на което можеш; за всеки човек, за когото можеш; толкова дълго, колкото можеш!”

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов