„Нефтохимик” потопи „Локо” с 4:1

Спорт

07-05-2017, 11:50

Снимка:

ФК Локомотив,архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Железничарите” слязоха на дъното на „Б” група

„Локомотив” се закотви в дъното на „Б” група в плейофите на Първа лига след загуба от „Нефтохимик” в Бургас. За горнооряховчани обаче има и утешителна новина – така ще избегнат безкрайно неудобния противник „Монтана” в предстоящите първи срещи от елиминациите за оставане в елитната група. Аутсайдерът в първенството е черната котка за „Локо” и всъщност едва ли е желан противник, въпреки че е смятан за сигурен изпадащ.

Дербито на застрашените от изпадане беше подгрято от драма в щаба на домакините. Старши треньорът Христо Янев хвърли оставка след класическата загуба от „Пирин” в предишния кръг. Тя обаче не бе приета от клубната управа.

Въпреки проблемите „Нефтохимик” излезе със заявка да брани преднината си в класирането и си постигна домакинското предимство в началните минути. Още в първата минута удар на Галин Иванов мина покрай вратата, пазена от Петър Денчев. Денчев излиза за първи път титуляр за „Локо”, след като Банков получи контузия срещу „Берое”. 

Двата отбора показаха бърз футбол, но без чисти голови положения. Няколко остри влизания на играчите на „Нефтохимик” създаваха усещане за някакво домакинско предимство. 

В 34-та минута опасен удар с глава на Киефуети беше избит в корнер от вратаря Янко Георгиев. Две минути по-късно невероятно воле на Иван Вълчанов обаче попадна в целта и 1:0 за Нефтохимик. Домакините сякаш се поприбраха след гола. Без особени опасности до края на полувремето и 1:0 за „Нефтохимик” на почивката.

В началото на второто полувреме „Локо” изпадна в цайтнот след гол на Галин Иванов в 48-та минута.

15 минути по-.късно интригата в мача се върна. В 62-та минута Хашев игра с ръка в наказателното поле на домакините и последва 11-метров наказателен удар. Фиданин беше точен от бялата точка за 1:2.

Домакините обаче не се оставиха на случайността, а натиснаха. В 71-та минута Владислав Романов увеличи преднината на „Нефтохимик” след асистенция на Галин Иванов.

В добавеното време на срещата Романов се разписа още веднъж и оформи крайното 4:1.

Локомотив (ГО): 16. Петър Денчев, 8. Милен Желев, 5. Мартин Кавдански, 15. Жан Амброуз, 6. Атанас Фиданин, 27. Игор Джоман, 22. Карл Мадианга, 28. Бен Отман, 4. Николай Христов, 38. Аристоте Фунду, 14. Рахави Кифуети

Ст. треньор: Александър Димитров

Нефтохимик: 1. Янко Георгиев, 2. Костадин Велков, 3. Георги Хашев, 20. Яни Пехливанов, 17. Ранди Онуоха, 7. Иван Вълчанов, 13. Йордан Йорданов, 8. Николай Дюлгеров, 11. Владислав Романов, 10. Галин Иванов, 24. Костадин Хазуров

Ст. треньор: Христо Янев

Стадион: "Лазур"

Главен съдия: Станислав Тодоров

Асистенти: Мартин Димитров, Димо Вълчев



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов