Глория Георгиева от ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон" е победителят в Национален конкурс за дигитално есе

Мисия

09-05-2017, 08:53

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Абитуриентката си спечели студентски права в Икономическия университет във Варна

През месец март Икономически университет, Варна - клуб „Млад предприемач“ и Студентски съвет стартираха Националното състезание за дигитално есе по предприемачество. „Предприемачът, който изгради бизнеса си около проблемите на обществото“ – това бе темата. Основната цел на организаторите бе да провокират младите хора в намирането на интересни примери от реалния живот за успели предприемачи и добри практики в развиването на собствен бизнес, генериран около нуждите на социума като по този начин да насърчат, мотивират и стимулират иновативността и креативността, предприемаческата култура и поведение.

На първо място, с максимален брой точки, в Националното състезание се класира Глория Георгиева, ученичка от XIIа клас, специалност „Организация на хотелиерството“ на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Дигиталното й есе „Хотел за домашни любимци МаШа“ е впечатлило журиращите и с добрата обосновка на идеята за такъв тип хотел, и с  показаните дигитални умения.

Глория представя своята идея чрез диалог между котка /Мацката/, настанена в хотела за малкоq и бездомно куче /Шаар/, което е в хотела за лечение. „Хотелът ми е и за тези, чиито стопани са някъде за малко, но и за тези, чиито стопани са ги изоставили. Дали, защото са се преселили в друг свят или защото не могат да им купуват храна, или защото са им омръзнали „живите“ играчки. Не знам. Но не е и важно. Станалото станало.“ – така определя целевата си група Глория.      Първото място на абитуриентката й дава право да избира специалност и форма на обучение в ИУ – Варна.

Учителят, подготвил победителкатаq е инж. Славка Проданова. Заедно с Глория, студентски права в ИУ–Варна чрез състезания са спечелили още 15 абитуриенти, подготвени от същия учител.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов