Бойко Борисов назначи Росица Димитрова за зам.-министър на труда и социалната политика

Мисия

09-05-2017, 16:31

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново е доказан експерт

Министър-председателят Бойко Борисов днес подписа заповеди за назначаването на 10 заместник-министри. Предложенията са на съответните министри.

В Министерството на труда и социалната политика заместник-министри стават Зорница Русинова, която до януари 2017 г. бе социален министър, и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Тя има магистратури по „Социални дейности“, „Здравноосигурителни системи“, „Стопанско управление и „Управление на европейски проекти“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПУ „Паисий Хилендарски“.

Росица Димитрова е доказан експерт в социалната сфера, като благодарение на нейните усилия и на екипа и в община Велико Търново през последните 10 години социалните услуги са на европейско ниво. Една от последните придобивки за великотърновци е Общностният център за деца и родители, който функционира във Велико Търново повече от половин година, е през лятото ще подпомогне равния старт на малчуганите в училище. През юли и август на тази и следващата година педагог и медиатор ще помагат на децата от целевите групи да са добре подготвени за първи клас, ще се грижат и за мотивацията на родителите. За малките великотърновци ще бъде осигурена здравословна подкрепителна закуска. Капацитетът на допълнителната услуга е 15 деца за всеки месец. 
Създаването на „Общностен център за деца и родители Царевград” стана възможно чрез одобрен проект на Община Велико Търново, получил финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Безвъзмездно осигурените средства за изпълнение на дейностите са в размер на 653 401, 29 лева, а продължителността ще е до края на октомври 2018 г. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов