Вицепрезидентът Илияна Йотова идва на патронния празник на ВТУ

Животът

10-05-2017, 08:32

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Продължава кампанията за набиране на средства за храма „Св. Евтимий Патриарх Търновски”

На 11 май 2017 г. от 11,00 ч. пред Паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще се проведе тържеството, посветено на Патронния празник на Великотърновския университет.

Празникът ще започне с поднасяне на венец на признателност от името на академичната общност на Великотърновския университет на Паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий, след което приветствие по случай Патронния празник ще поднесе ректорът проф. д-р Христо Бонджолов.

Г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България ще уважи Патронния празник на Великотърновския университет и ще бъде негов почетен гост.

Г-жа Илияна Йотова ще отправи приветствие към академичната общност по случай празника.

Слово за делото на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще изнесе проф. д.ф.н. Иван Харалампиев (ректор 1999-2007 г.).

Патронният празник ще завърши с концерт на студенти от специалност Педагогика на обучението по музика.

Програмата включва  изпълнения на студентите от народен хор „ Лазара” и клас по народно пеене с ръководител гл.ас. д-р Ана Борисова. След тях ще чуем и изпълненията на студентите от Педагогика на обучението по музика с преподавател проф. Сребра Михалева.

Продължава националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм   „Св. Евтимий Патриарх Търновски”. Вечерта на 11 май съветът на настоятелите и ректорът на Великотърновския университет организират отново благотворителен бал, който ще се състои от 19.30 ч. в ресторант  „Янтра”  на  Гранд хотел „Янтра”  -  „Шарлопов хотелс”, Велико Търново.

След събитието ще бъде направена равносметка на резултатите от националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий Патриарх Търновски”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов