Сватба мечта подари музикантът Савов на половинката си Деси

Велико Търново Лайф

11-05-2017, 09:40

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повече от седем часа артистичният каймак на Велико Търново празнува щастливото събитие, заедно с новото семейство

Невиждана досега венчавка се състоя във великотърновския Катедрален храм „Рождество на Пресвета Богородица”, където под съпровод от песнопения на две уникални хорови формации, музикантът Савов направи любимата си Деси своя съпруга. Именно музиката събра Петко Савов и Десислава, които наред с индивидуалните си изяви, са и част от състава на прочутия великотърновски хор „Кантилена“.

Певците от този именит състав дойдоха да поздравят младоженците и да пеят в тяхна чест, като заедно с църковния хор към катедралата превърнаха сватбеното тържество във вълшебна церемония.

Катедралният храм едва побра всички приятели и близки на младоженците. Сред гостите бяха повечето от великотърновските музиканти и артисти, с някои от които Савов работи от години, а с други го свързва искрено приятелство. Присъстваха също представители на академичните среди, юристи, банкери, бизнесмени от цялата страна – всички те приятели на влюбените.

Петко и Деси Савови всъщност станаха семейство пред закона още два дни преди църковния ритуал, когато без излишен шум се бракосъчетаха в Общината. След като двамата влюбени се врекоха и по християнския канон, вдигнаха паметен купон в изискан ресторант, близо до Царевец.

Вечерта след сватбата се превърна в неповторимо музикантско парти. Приятелите на двойката не спираха да свирят и пеят до сутринта, като стиловете преминаха през класика, поп, рок, джаз, естрада. Песента за първия сватбен танц изпълниха известната във Велико Търново певица Весела Рачева и нейния сценичен партньор и спътник в живота Красимир Рачев, които Савов много обича и уважава. Именно тях младоженецът бе избрал за основни музиканти на сватбеното тържество. В импровизираните пърформанси се включи и една от живите легенди на пиано бар културата у нас – певицата Мирела Величкова.

Кулминацията на вечерта без съмнение настъпи, когато самата булка не се сдържа, грабна микрофона и изправи всички присъстващи на крака с пеенето си. Подканен да последва примера на своята съпруга, Савов изпълни новата си авторска песен, под взрив от аплаузи. Петко и Деси Савови получиха поздрав и от професионални танцьори, а купонът продължи повече от 7 часа.

Че това е мечтаната сватба са единодушни и Деси, и нейните приятелки, и всички присъствали. С основната организация на събитието се е занимавал лично музикантът, с безценната подкрепа на многобройните си приятели и партньори. DJ-ят, водещият на партито, музикантите от оркестъра, снимачният екип, агенцията, украсила ресторанта, сладкарите, измайсторили тортата във формата на елегантен бял роял – всички те са приятели и хора, с които Савов е работил, или е свързан с тях от музиката и съвместната работа през годините.

Сватбата на Савов и Десислава се случва по-малко от година след нестандартния и романтичен начин, по който бардът поиска ръката на любимата си – падайки на колене пред нея, с пръстен в ръце, пред погледите на всички клиенти в пиано бар и под звуците на специално подготвена музикална изненада с изпълнение на живо. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)