Александър Киров от Свищов стигна до финала на Националното състезание Spelling Bee 2017

Мисия

11-05-2017, 10:37

Снимка:

СУ "Димитър Благоев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той е ученик в VI „в“ клас при СУ „Димитър Благоев“

Александър Киров от VI „в“ клас при СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов стигна до финала на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017, което се проведе на 6 май 2017 в гр. София.Там 30 победители от регионалните кръгове показаха отлични знания, концентрация и издържливост в четиричасов маратон по спелуване.
От 6000 ученици в цялата страна до последния кръг на състезанието достигнаха 17 финалисти, които трябваше да спелуват непознати за тях думи. Сред тях беше Александър Киров, който се класира на 8-мо място и е сред 10-те най-добри в България.
Финалистите от състезанието Spelling Bee посетиха на 5 май Посолството на САЩ, където се срещнаха със заместник-посланик Мартина Стронг, която ги поздрави за техния успех и ги насърчи да продължават да учат и да се справят добре в училище. Посещението е една от наградите за това, че те са стигнали до финала на националното състезание по английски език Spelling Bee. Също така за учениците и техните учители по английски език предстой и летен езиков лагер, който ще се проведе от 9 до 15 юли в Банско.
Поздравления за Александър Киров, който показа своите отлични знания! Поздравления и за неговия учител по английски език г-жа Надя Тодорова, която също бе наградена с купа и грамота!



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)