Новият областен управител на Велико Търново проф. Любомира Попова встъпи в длъжност

Мисия

11-05-2017, 15:35

Снимка:

ОУ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. Любомира Попова е новият великотърновски областен управител

Новият областен управител на Велико Търново проф. Любомира Попова встъпи в длъжност. Днес тя бе посрещната в Областна администрация от досегашния областен управител инж. Николай Йоцов и всички служители.
Инж. Николай Йоцов изрази своята благодарност към служителите на администрацията, благодари на кметовете на десетте общини в областта, представителите на държавните институции, заместник областните управители Камен Алексиев и Тодор Тодоров, с които е работил в разбирателство и взаимно уважение. Инж. Йоцов подари цветя на ръководителите на дирекции в администрацията – Светла Александрова, Петя Райкова и главния специалист Соня Папазова. 
„Искам да поздравя новия областен управител за назначението и да й пожелая от сърце успех в новата работа. На добър час!“, с тези думи инж. Йоцов приветства проф. Любомира Попова, подарявайки и букет цветя. От своя страна, тя му върна жеста и му подари икона на Св. Георги. „Тъй като знам, че Вашият професионален път е свързан с Българската войска, нека Св. Георги да Ви закриля и да бди над Вас по пътя, който Ви предстои“, каза проф. Попова.
"Благодаря на правителството и премиера Бойко Борисов за гласуваното доверие. Искам да заявя, че в своите действия ще се ръководя изцяло от интересите на жителите на област Велико Търново и от принципите за законосъобразност, диалогичност и откритост, защото аз съм такъв човек и държа изключително много на комуникацията и диалога. Приемам назначението си като знак на доверие, приемственост и изключителна отговорност. Благодаря на инж. Николай Йоцов, че в рамките на тези 3 месеца съдейства, заедно с професионалистите от Областна администрация-Велико Търново, за нормалното протичане на изборите за 44-то НС. Искам да използвам случая да благодаря и на предишния областен управител проф. Пенчо Пенчев за свършеното през двата мандата на неговото управление, макар и не пълни. Оценявам постигнатото и смятам, че неговата почтеност и отговорност са професионален пример, който аз ще следвам и се ангажирам, заедно с експертите от администрацията, в чиито опит и отговорност не се съмнявам, да развиваме и надграждаме постигнатото. Мисля, че времето и действията ни ще покажат намеренията и усилията ни, но пак подчертавам, че всичко е в името на жителите на област Велико Търново“, каза проф. Попова.
Пред медиите инж. Николай Йоцов направи отчет на работата си през 3-месечния мандат, като подчерта, че основната задача, която си е поставил е било провеждането на вота за 44-то НС. „По оценка на Централната избирателна комисия и Министерски съвет, тези избори бяха проведени при строго спазване на Избирателния кодекс, честно, открито и резултатите бяха отчетени в срок, в резултат на което и победилата политическа сила в изборите поема властта и вече изпълнява своите функции. Поех и друг ангажимент, да има приемственост и администрацията да работи спокойно без да се нарушава ритъмът на работа. Доверих се на професионализма на служителите и те не ме подведоха", каза инж Йоцов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)