Четири училища отнесоха купи от 50-та Щафетната обиколка на Горна Оряховица

Спорт

12-05-2017, 08:30

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първи стана отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Лекоатлетите на четири училища отнесоха купите от юбилейното 50-то издание на щафетната обиколка на Горна Оряховица. По традиция състезанието се провежда всяка година в навечерието на празника на града и се организира от Община Горна Оряховица и лекоатлетическите клубове. Стартът на състезанието бе даден от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Градоначалникът поздрави спортистите, пожела им успех и им отправи покана да се включат в проявите по повод празника на града. Спортния празник уважиха още заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова, инж. Петя Богданова, директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.

Състезанието се проведе в 4 старта – за момчета и момичета и за юноши и девойки.
Първи на старт застанаха момичетата и по традиция победител стана отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. След него финишира щафетата на СУ „Георги Измирлиев”, а на третото място остана ОУ „Св. Климент Охридски” – Драганово.

Момчетата на СУ „Вичо Грънчаров” станаха първи във втория старт. Подгласници са им връстниците им от СУ „Георги Измирлиев” и ОУ „Иван Вазов”.

При девойките на почетната стълбичка се качиха победителките от СУ „Георги Измирлиев” и техните подгласнички – ПГЛПИ „Атанас Буров” на второ място и СУ „Вичо Грънчаров” на трето.

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” не даде шанс на съперниците за първото място при юношите и завоюва купата с аванс. Битката беше за второто място, което в последните метри бе спечелено от отбора на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”. Трети останаха лекоатлетите на ПГЛПИ „Атанас Буров”.

Победителите в 50-та традиционна щафетна обиколка на Горна Оряховица бяха отличени с купи и грамоти. Лекоатлетите получиха наградите си от директора на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова, заместник-кметовете Йорданка Кушева и Николай Георгиев, от инж. Петя Богданова, директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и от кмета инж. Добромир Добрев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов