С резервите „Локомотив” отвоюва победа от „Пирин”

Спорт

12-05-2017, 09:24

Снимка:

ФК Локомотив, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Локо” ще посрещне „Славия” на 18 май

В мач без значение за домакините „Локомотив” се наложи с 4:3 над гостуващия „Пирин” в последната среща от втората фаза на първенството на Първа лига. За железничарите победата е само за самочувствие, тъй като със загубата в Бургас от „Нефтохимик” те си гарантираха последното място в групата и „Славия” като съперник в следващия етап.
Заплахата на треньора Александър Димитров, че ще напусне отбора, ако футболистите не променят отношението си към играта като че ли имаше резултат и „Локомотив” се изяви в съвсем различна светлина от безличието в Бургас преди четири дни.
Доста промени направи наставникът на „Локо” (ГО) в срещата с „Пирин”. Като титуляри се появиха някои от твърдите резерви като вратаря Стефано Кунчев например. В отсъствието на Фиданин и Желев с капитанската лента излезе Ники Христов.
Домакините започнаха много активно и в 11-та минута Муса пропусна да изведе железничарите напред след центриране на Цонков. Все пак „Локомотив” поведе в 16-та минута - след центриране от корнер Цонков с глава отбеляза за домакините. След гола черно-белите се прибраха и гостите на свой ред натиснаха. Добра намеса на Кунчев предотврати изравняване. То обаче стана факт пет минути преди почивката. Благов направи 1:1 след поредица от удари и меле в наказателното поле.
Второто полувреме беше много по-интересно и наситено с положения и голове. Домакините излязоха с една промяна в състава. На мястото на Ндонг се появи Красен Трифонов.
Началото бе добро за гостите, които успяха да постигнат пълен обрат в резултата с гол на Станислав Костов в 51-ва минута.
„Локо” възстанови равенството с втори гол на Цонков в 58-та минута.
Надмощието на домакините се реализира чрез още два гола на Ндонгала и Муса. „Пирин” успя да върне едно попадение и крайният резултат се заформи на 4:3.
„Локомотив”: 1. Стефано Кунчев, 33. Стефан Цонков, 4. Николай Христов (к), 15. Жан Амброуз, 37. Венцислав Керчев, 27. Игор Джоман, 24. Юлис Ндонг (46 – Красен Трифонов), 28. Бен Отман, 23. Владислав Узунов (71 – Любомир Генчев), 38. Аристоте Фунду, 9. Софиан Муса.
Първенството в Първа лига навлиза в третата си фаза. „Локо” ще посрещне „Славия” на 18 май, а след това ще гостува на „Овча купел”. Загубилият ще се срещне със загубилия от другата двойка опашкари – „Нефтохимик” и „Монтана”. Отново след два мача при разменено гостуване ще се определи кой изпада директно и кой ще се бори за оставане на бараж с третия от Втора лига.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов