Плевенски абитуриенти гостуваха на Стопанска академия

Животът

12-05-2017, 11:17

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бяха им представени възможностите, които предлага вузът

Ден преди официалното им изпращане от родното училище, дванайсетокласници от Професионална гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски” – Плевен гостуваха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. По инициатива на катедра „Мениджмънт”, свищовското висше училище организира ден на отворени врати за плевенските гимназисти, завършващи различни специалности. С „Добре дошли в Академията с 80-годишни традиции и над 140 000 възпитаници”, гостите приветства зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов. Той изрази увереност, че в рамките на визитата си, учениците ще успеят да получат необходимата им информация, да се запознаят с условията за обучение и живот в академичния кампус и да усетят академичния дух на свищовското висше училище. Доц. Нинов пожела на завършващите плевенски гимназисти успешно представяне на матурите, незабравим абитуриентски бал и прием в желаното висше училище.

В презентацията, подготвена за гостите, участваха представители на различни административни звена и центрове. От Кандидатстудентския център им беше разяснено какви са начините, необходимите документи и срокове за кандидатстване по предлаганите 17 бакалавърски специалности в редовна и задочна форми, в направленията „Икономика” и „Администрация и управление”. Представители на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността поясниха какви услуги могат да ползват студентите в Стопанска академия, а от отдел „Студентска политика” учениците научиха какви стипендии могат да получават, когато станат студенти и как могат да бъдат настанени в студентските общежития. Възможностите за реализиране на мобилности в други държави с цел обучение или практика бяха представени от Центъра за международна дейност. В срещата участва и представител на Студентски съвет, който сподели какво за него означава да си студент в Стопанска академия.

След презентацията, гостуващите ученици и придружаващият ги учител Людмила Иванова посетиха академичния музей, където се запознаха с историята на свищовското висше училище и разгледаха вещи на Дарителя Димитър Ценов. Обиколката им в академичния кампус премина още през академичната библиотека и студентските общежития. Редом с настоящите студенти, гимназистите пробваха обедното меню в студентски стол №1. Освен сувенирните подаръци, сред изненадите, подготвени от домакините бе и осигурената възможност за гостите да се облекат с академични тоги и барети, и да запечатат в множество снимки посещението си в Стопанска академия.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)