Община Павликени осигури топъл обяд на социално слаби до 31 октомври

Животът

13-05-2017, 11:27

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От услугите на трапезарията ще се ползват 30 души

Община Павликени  подписа допълнително споразумение към договор  BG05FMOP001-03.002-0105-С01  „Осигуряване на топъл обяд в община Павликени”, с което се продължава срока на предоставяне на услугата „Топъл обяд“ до 31.10.2017 г.

Проектът е насочен към хората в затруднено материално положение. Той ще допринесе за постигане на общата цел на Оперативната програма, свързана с намаляване на броя на живеещите в бедност лица чрез подпомагането им с храна, с оглед преодоляване на основното материално лишение.

Чрез проекта  се създаде обществена трапезария на територията на община Павликени, която  осигурява топъл обяд на лица, живеещи в бедност. Трапезарията  се реализира със собствен ресурс на Община Павликени, като приготвянето на храната  се извършва в Домашен социален патронаж с. Караисен. Услугата ще се предоставя на територията на селата с. Караисен, с. Батак, с.Патреш, с. Горна Липница и с. Долна Липница. Обществената трапезария ще предоставя „Топъл обяд” на общо 30 потребители в работните дни от седмицата,  в периода от 01 май 2017 г. до 31 октомври 2017 г. на следните целеви групи: самотноживеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено    от Дирекция социално подпомагане“.

Топлият обяд  включва супа, основно ястие и хляб, десерт - при наличие на реализирани икономии. Доставянето ще се извършва в дома на одобрените потребители чрез наличните автомобили на Домашен социален патронаж.

През периода на реализацията на дейностите по проекта продължава приема на заявления от кандидати, желаещи да ползват тази услуга. Те трябва да са от селата с. Караисен, с. Батак, с.Патреш, с. Горна Липница и с. Долна Липница и да принадлежат към определените целеви групи. Заявленията/по образец/  се приемат всеки работен ден в Домашен социален патронаж гр.Павликени, ул. „Съединение“№2 .

Реализирането на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Павликени развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Гарантирано е предоставяне на разнообразно седмично меню, с което се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане г. към Агенция за социално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица .

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов