Студенти от колеж „Любен Гройс” представят дипломния си спектакъл на търновска сцена - velikotarnovo.utre.bg

Студенти от колеж „Любен Гройс” представят дипломния си спектакъл на търновска сцена

13 май 2017, 12:10 | Мария Христова
  • Снимка:
    личен архив

Режисьор на постановката е доц. Виолета Гиндева

Студенти от Театралния колеж „Любен Гройс” ще изиграят дипломния си спектакъл на търновска сцена. На 19 май от 19:00ч. на сцената на читалище „Надежда” младите театрали ще представят пиесата „И най-мъдрият си е малко прост” на руския писател и драматург Ал. Островски. Режисьор на постановката е доц. Виолета Гиндева.
В ролята на Машенка зрителите ще видят търновката Горица Радева, която има редица изяви в старата столица, преди да започне обучението си в театралния колеж.
Преди седем години Горица гледала постановката на Търновския театър „Васа Железнова” по Максим Горки, под режисурата на Калин Ангелов.
Когато представлението свърши, се разплаках. Прибрах се и казах: Аз ще стана актриса! Сега играем два пъти в седмицата и усещането да си пред публика е безценно, разказа за Общинското радио търновката.

Премиерата на „И най-мъдрият си е малко прост” е била през февруари, а едновременно с пиесата на Островски, всяка седмица на сцената на колежа артистите играят и „Сън в лятна нощ” на Шекспир. Обмислят да представят спектаклите си и в други градове, но в средата на юни им предстоят държавни изпити.
Горица мисли да продължи образованието си в Гърция и да се занимава и с режисура. Мечтата ѝ е да изиграе или постави Еврипидовата „Медея”.
Много се вълнувам, че ще играя в родния си град, пред приятели и познати, и то на сцената на читалището, поставило началото на театъра в Търново, сподели младата актриса и покани своите съграждани на предстоящото представление.
В дипломния спектакъл „И най-мъдрият си е малко прост” участват още: Сава Драгнев, Мила Топалова, Александър Писев, Пресиян Кузов, Венета Иванова, Лъчезар Динков, Мартина Нацкова, Сияна Янева, Стефан Добрев, Теодор Софрониев, Йордан Любомиров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета