Над 420 таланти участваха в конкурса „Три звездички” в Свищов

Велико Търново Лайф

13-05-2017, 16:28

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Голямата награда е за Мартин Копоев от Ореш

Изложба с творби от националния конкурс за детска рисунка „Три звездички” бе открита в комплекс „Светиниколско училище”. Тя се организира ежегодно в памет на Боряна Петкова, Женя Ангелова и Светослава Пантилеева – три от децата, трагично загинали в река Лим през 2004 година. 
Тази година над 420 таланти участваха със свои творби, като организаторите получиха общо 456 рисунки. Жури, съставено от художниците Камен Крумов и Пламен Симеонов, секретаря на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” Геновева Танчовска, Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство” и Светослав Пантилеев – бащата на Светослава, оценява рисунките.
В двора на комплекс „Светиниколско училище” призьорите бяха наградени. Връчени бяха много индивидуални и комплексни отличия в общо четири възрастови групи. Голямата награда получи Мартин Копоев от село Ореш. 
Музикален поздрав към всички участници и присъстващите на откриването на изложбата поднесоха деца от клуб „Естрада” с ръководител Антоанета Георгиева. 
Изложбата за детска рисунка „Три звездички” е част от програмата на Община Свищов за майските празници, посветени на Българската просвета, култура и на славянската писменост. 
Празничната програма ще продължи със Седмия национален фестивал на детски и младежки фолклор „С песни и танци в Овча могила”. Той ще се проведе в събота, в салона на НЧ „Съзнателност – 1899” – село Овча могила.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов