Георги Дачев от „Хемус таекуондо център” със златен медал от Държавното първенство за деца и кадети - velikotarnovo.utre.bg

Георги Дачев от „Хемус таекуондо център” със златен медал от Държавното първенство за деца и кадети

15 май 2017, 13:24 | Мария Христова
  • Снимка:
    ТК Хемус

Следващото участие на клуба е на Международния турнир "Херея"

В гр. Ботевград се проведе Държавното първенство по Таекуондо за деца и кадети. Организаторите на турнира бяха Българска федерация по Таекуондо – стил ВТФ, Община Ботевград и местния клуб Сунг-ри Ботевград. Участваха над 350 участници от 35 клуба от цялата страна, които  се съревноваваха на 5 игрални полета изцяло оборудвани с електронна екипировка Daedo.

Само трима състезатели на таекуондо център "Хемус" взеха участие в надпреварата. Пламен Стамболийски не продължи след първа среща в новата възраст 10-11 години, но игра стоически в клас А (олимпийски правилник) до 30 кг. Балканския шампион Никола Дачев утвърдително надигра тактически двама опоненти, но стара травма го спря за битката за златото. За сметка на това неговия малък брат при деца 7-9 години при 27 кг. Георги Дачев не пожали четирима опоненти до златния медал с утвърдителни точкови разлики, като на финала даде само една точка на противника си отсреща за резултата 22:1 в негова полза. С това „Хемус” за пореден път показа след третото място в дисциплина пумсе от изминалото Европейско първенство по пумсе в Родос (7-8.5.2017) на Милица Петрова, че е клуб с традиции и в спаринга. Следващото участие на клуба е на 27 май на Международния турнир в София "Херея". Водач на отбора в Ботевград беше Димитър Сейков- 2 дан.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета