В ПМГ и Езиковата гимназии във Велико Търново тържествено изпратиха абитуриентите /снимки/

Мисия

15-05-2017, 14:04

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздравиха ги Венцислав Спирдонов и Снежана Данева

Абитуриентите от Випуск ‘2017 на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” и Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново бяха изпратени с тържества в двете реномирани училища. Приветствия към младите хора отправиха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова. Те ги поздравиха за успешно завършеното средно образование, успехите от национални и международни състезания и олимпиади. Подчертан бе големият принос на възпитаниците на двете гимназии и техните преподаватели за облика на Старата столица като водещ образователен център.

„Уважаеми ученици, по предстоящия ви път към университетите, към бъдещите ви проекти и към онова, с което решите да се занимавате, не забравяйте, че можете да разчитате на нашата подкрепа. Имайте вяра в себе си, самочувствие и гордост на възпитаници на едно от най-добрите училища на Велико Търново”, обърна се Снежана Данева-Иванова към учениците от ПМГ „Васил Друмев”.

„Най-добрите не се нуждаят от късмет и успех, затова няма да ви ги пожелавам. Вие сте най-добрите!”, бяха думите на Венцислав Спирдонов към младите хора в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров.

Тържествата в двете училища събраха много бивши и настоящи възпитаници, преподаватели, родители, близки и приятели на зрелостниците. Директорите на ПМГ „Васил Друмев” Ангел Гушев и на ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров” Смилена Тодорова връчиха почетни отличия на най-изявените дванадесетокласници.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов