Уникални експозиции във В. Търново с безплатен вход за Нощта на музеите

Велико Търново Лайф

17-05-2017, 07:07

Снимка:

РИМ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Регионален исторически музей – Велико Търново за тринадесети път се включва в инициативата Европейска „Нощ на музеите и галериите“ на Френския културен институт.

       В старата столица отворени за безплатни посещения от 18,00 часа на 20 май 2017 г., (събота), до 01,00 часа на 21 май 2017 г., (неделя), ще са Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ и музеите „Възраждане и Учредително събрание“ и „Сарафкина къща“.

       Във възрожденската "Сарафкина къще" в съботната вечер ще звучат изпълнения на деца от Музикалната школа на Младежки дом-Велико Търново.

       Европейската Нощ на музеите и галериите се организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата За няколко години инициативата се  разпространява успешно в цяла Европа. По своя формат събитието е отворена програма  към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до ценностите, които музеите предлагат, но и до техните послания.Инициативата е най-значимата общоевропейска музейна изява – в  нея се включват над 4000 музеи и галерии от 40 европейски държави.

     През годините Регионален исторически музей-Велико Търново участва в „Нощ на музеите и галериите“ с различни събития в средновековните църкви в квартал „Асенов“, музей,  „Затвор“, музей „Възраждане и Учредително събрание“, Сарафкината къща и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов