Обновяват кухненския блок и санитарните възли в детска градина „Здравец”

Мисия

17-05-2017, 13:37

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кухненският блок и санитарните възли в целодневна детска градина „Здравец” във Велико Търново ще бъдат основно обновени през летния сезон. Ремонтните дейности са планувани за второто полугодие на2017 г., подменени ще бъдат също  водоснабдителните и канализационните съоръжения в тези помещения. Засегнатата мазилка по фасадата на сградата също ще бъде възстановена.

Финансиране ще бъде осигурено по инвестиционната програма на Общината. По този начин кметът на Старата столица Даниел Панов и екипът му ще отговорят на отправените от група родители искания. Още през следващата седмица експерти и специалисти от дирекция „Строителство и устройство на територията” ще огледат помещенията и ще изготвят количествено-стойностна сметка за предстоящите дейности.

Община Велико Търново търси механизми за финансиране на доизгражането на новото крило на ЦДГ „Здравец”, чиято фасада ще бъде допълнително обезопасена. Пристройката е в груб строеж, а за довършването й са необходими около 600 000 лева. Една от обсъжданите възможности за финансиране е по мерките на българо-румънското партньорство, но се чака решение от оценителната комисия.

През2011 г. тогавашният състав на Великотърновски общински съвет предостави на Министерството на отбраната част от двора на ЦДГ „Здравец” за строителство на нов корпус. Изграждането обаче бе спряно и пристройката остана на ниво груб строеж. Поради това кметът Даниел Панов проведе редица разговори с двама министри на отбраната. Усилията му се увенчаха с успех и през2014 г. Община Велико Търново си върна собствеността върху недовършената сграда, а казусът бе разрешен в полза на децата на старопрестолния град и техните родители.

След окончателно доизгражане на корпуса, капацитетът на ЦДГ „Здравец” ще бъде увеличен с още 60 деца. След завършването на пристройката предстои облагородяване на двора на детската градина.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)