Златни медали завоюваха малките мажоретки от горнооряховската ДГ „Здравец” на Национален фестивал

Мисия

18-05-2017, 09:16

Снимка:

ДГ "Здравец"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпревара се включиха 530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години

Златни медали завоюваха малките мажоретки от горнооряховската ДГ „Здравец” на ІХ Национален фестивал „Мадарски конник” – Шумен. Момичетата се състезаваха в най-малката възрастова група, в категориите батон и помпон. В оспорвана надпревара със своите връстнички, горноряховските мажоретки спечелиха златните медали, купа и грамота за участие.

530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години се включиха в ІХ-то издание на Националния фестивал в Шумен. Те бяха разпределени в различни възрастови групи. В танцовия форум се включиха отбори от Лом, Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица, Варна и Лозница.

Многобройната публика имаше удоволствието да се наслади на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници.

Фестивалът започна с дефиле на мажоретките по главната улица на Шумен до сградата на Общината, където участниците бяха приветствани от заместник-кметът Найден Косев. След официалната част, започна състезателната програма, където в надпреварата на най-малките, мажоретките на ДГ „Здравец” обраха овациите на публиката и златните медали.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов