С филма „Улични танцьори“ днес продължава Mes Hispanico

Велико Търново Лайф

18-05-2017, 09:45

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Входът за прожекцията е свободен

Mes Hispanico – Месецът на испаноезичните държави във Велико Търново продължава днес с прожекция на филма „Улични танцьори“ и лекция на Елия Лилова – директор на фестивала за съвременен танц и пърформънс One Dance Week.

Събитието ще се проведе в ТАМ – пространство за култура и социални инициативи от 19:30ч. Вход свободен.

„Улични танцьори” е документален филм, заснет в Пловдив. Част е от Europa Transit, проект на Сан Себастиан – Европейска Столица на Културата 2016, за пътуващо посолство. Партньори за България в реализацията на проекта са One Dance Week и Фондация Пловдив 2019.

„Улични танцьори” е документален филм за това как танцът, изкуството и културата могат да служат като антидот на предразсъдъците, социалната изолация и страха от различното.

Артистичният колектив Sra Polaroiska (Алайтц Арензана и Мария Ибарече) пътува до Пловдив, за да проведе серия от танцови работилници с участници от ромската общност в града – една от най-големите на Балканския полуостров. Целта на проекта е да се подготви танцова хореография, която да бъде представена в центъра на града.

 „Водеща тема ще бъде представянето на процеса по заснемане на филма - идеята, предизвкателствата, очаквани и постигнати резултати. Филмът е итересен и защото ще покаже живота и мечтите на герои, близки на възраст до голяма част от очакваната аудитория. Паралелно с това Елия ще разкаже за сцената, живота си в Мадрид и oбyчението, което е получила там.“, казва Галин Попов от ТАМ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов