800 великотърновски абитуриенти ще дефилират като холивудски звезди

Мисия

18-05-2017, 14:03

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дефилетата се провеждат за седма поредна година

Близо 800 абитуриенти от 13 училища във Велико Търново ще дефилират като филмови звезди от Холивуд по 200-метров червен килим, разпънат в центъра на старопрестолния град. Символичното изпращане на зрелостниците ще се състои на 24 и 25 май пред сградата на Музикалнодраматичния театър „Константин Кисимов”.

Абитуриентските дефилета се провеждат за седма поредна година, като идеята е на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Във всеки от двата дни те ще започнат в 18,00 ч.

На 24 май по червения килим ще преминат дванадесетокласниците от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, СУ „Емилиян Станев”, СУ „Вела Благоева”, СУ „Владимир Комаров”, ПГ по моден дизайн, ХГ „Св. св. Кирил и Методий”, СПГ по икономика и ПГСАГ „Ангел Попов”. Ден по-късно са дефилетата на абитуриентите от ПМГ „Васил Друмев”, Американски колеж „Аркус”, Спортно училище – В. Търново, ПГТ „Д-р Васил Берон” и ПГЕ „Александър Попов”.

В тази връзка, на 24 и 25 май временно ще бъде затворена главната улица „Васил Левски” – от 16,00 ч. до 21,30 ч. или до приключване на събитията.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)